Pytanie:
Świadczę usługi turystyki zajmującą się kompleksową obsługą turysty. Turysta otrzymuje ode mnie pełne świadczenie - nocleg, transport, wyżywieni i ubezpieczenie. Poszczególne elementy zakupuję od innych firm, jednak do zapewnienia wyżywienia zatrudniam kucharzy na umowę o dzieło i zakupuje produkty potrzebne do przygotowania posiłków. Moje pytanie dotyczy zatrudnienia kucharzy. Czy koszt umowy o dzieło i koszty poniesione na zakup produktów spożywczych mogę wykorzystać przy wyliczaniu VAT marży?
Pozostało jeszcze 85% treści
Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.
-
Aktualne informacje o zmianach w prawie (24/dobę)
-
Indywidualne konsultacje z ekspertami (odpowiedź w 48 h)
-
Codziennie aktualizowana baza ponad 40 500 porad dotyczących podatków, VAT, rachunkowości, ZUS i prawa pracy
-
Ponad 3 000 narzędzi: kalkulatory, wzory dokumentów, formularze, szkolenia i porady wideo