Jak ująć zakup artykułów spożywczych dla zawodników podczas rozgrywek sportowych

Katarzyna Trzpioła

Autor: Katarzyna Trzpioła

Dodano: 2 czerwca 2017
Pytanie:  Jako ośrodek sportu i rekreacji organizujemy zawody i rozgrywki sportowe. Kupujemy artykuły spożywcze oraz napoje. Wykorzystane artykuły spożywcze są przeznaczone na poczęstunek dla zawodników. Zakupy te ewidencjonujemy  w paragrafie 4210 „Zakup materiałów i wyposażenia”. Czy postępujemy słusznie, czy może należy zakupy klasyfikować w paragrafie 4220 „Zakup środków żywności”.

Pozostało jeszcze 77% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Uzyskaj dostęp do Portalu FK a wraz z nim:

  • Aktualne informacje o zmianach w prawie (24/dobę)
  • Indywidualne konsultacje z ekspertami (odpowiedź w 48 h)
  • Codziennie aktualizowana baza ponad 40 500 porad dotyczących podatków, VAT, rachunkowości, ZUS i prawa pracy
  • Ponad 3 000 narzędzi: kalkulatory, wzory dokumentów, formularze, szkolenia i porady wideo
Katarzyna Trzpioła

Autor: Katarzyna Trzpioła

Doktor nauk ekonomicznych w zakresie nauk o zarządzaniu, adiunkt na Wydziale Zarządzania Uniwersytetu Warszawskiego, praktyk, wieloletni szkoleniowiec i dydaktyk, autorka wielu publikacji z zakresu rachunkowości finansowej podatkowej, MSSF i rachunkowości zarządczej. Współpracuje z następującymi redakcjami: Portal FK, Rachunkowości i Podatki dla praktyków, Nowe Standardy Sprawozdawczości.
Nie ma jeszcze komentarzy do tego dokumentu.
Zaloguj się aby dodać komentarz